Zreče danes razsvetljujejo sončnice: slike, semena in dobra družba na Sončničnem dnevu

V Zrečah danes sije sonce. Na ploščadi pri Tržnici namreč poteka Sončnični dan.

Ploščad pri Tržnici Zreče so danes razsvetlile rumene sončnice in pregnale oblake. Na Sončničnem dnevu, ki poteka v sklopu Zreškega tedna, lahko pogledamo, kako slikarji na platna prelivajo motive sončnic.
Obenem je na ogled priložnostna razstava, v Ateljeju MS so razstavili sončnice akadmeskega slikarja Veljka Tomana, najmlajši umetniki iz zreškega vrtca pa so s cvetjem in sončki porisali tla.
Zbrane je dopoldne med drugimi nagovorili tudi župan Zreč Boris Podvršnik.
V sklopu akcije Turističnega društva Slovenske Konjice Več sonca v Dravinjski dolini in svetu krajanom Zreč brezplačno delijo tud semena sončnic z namenom, da jih posejejo kamorkoli želijo, pred hišo, na vrt, ob blok, ob robu ulice.
Na stojnicah si obiskovalci med drugim lahko ogledajo ali kupijo zelišča Društva zeliščarjev Smetlika Zreče, ročna dela članov zreškega Turističnega društva in druge zanimivosti.
Pri organizaciji dogodka, ki je že dopoldne privabil lepo število obiskovalcev vseh generacij, so moči sicer združili Večgeneracijski center, Klub Art , Društvo Atelje MS, Turistično društvo, Krajevna skupnost in Občina Zreče. (N. K.)

 

Oglas