Zrečane preusmerjajo v konjiško poslovalnico Abanke

Abanka je napovedala, da bo s 1. junijem dokončno zaprla svojo poslovalnico v Zrečah. Podobna usoda čaka tudi vojniško poslovalnico. V obeh lokalnih skupnostih so sicer nad odločitvijo presenečeni in razočarani. Odgovore smo poiskali na Abanki.
V Abanki pravijo, da so odločitev sprejeli na podlagi podrobnih analiz poslovanja enot in potenciala širšega okolja. Poslovalnici Zreče in Vojnik sta po njihovih ocenah manjši poslovalnici in že danes odstopata od minimalnih standardov, ki jih sicer v Abanki zagotavljajo strankam. Stranke bodo iz Zreč tako preusmerjali v Slovenske Konjice, iz Vojnika pa v Celje. V obeh krajih, kjer bodo poslovalnici zaprli, pa bodo ohranili bankomata. Zaposlene iz Zreč in Vojnika bodo prav tako prezaposlili v druge poslovalnice. Dodali so, da je odpiranje in zapiraje poslovalnic in uvajanje novih storitev del stalnega procesa v banki in ni povezano z obstoječo situacijo COVID-19.
Pri največjem zreškem zaposlovalcu – podjetju Unior, pravijo, da zaprtje poslovalnice Abanke v Zrečah njihovega poslovanja ne bo otežilo. Odločitve Abanke pa tudi ne morejo komentirati, saj razlogov za takšno odločitev ne poznajo dovolj dobro.
Več – tudi, kakšno rešitev napovedujejo za ranljive skupine in starejše Zrečane, jutri v lokalnem časopisu NOVICE.

Oglas