Znani so finalisti natečaja Cityband 2022

Skupina Lesni štromi iz Dolge Gore in okolice

V največjem nakupovalnem središču na Celjskem so že 12. leto zapored izpeljali glasbeni natečaj Cityband, ki ostaja eden od najbolj znanih glasbenih natečajev v Sloveniji. Na tradicionalni glasbeni natečaj Cityband se je letos prijavilo kar 23 še neuveljavljenih glasbenih skupin iz cele Slovenije, kar je največ doslej in tudi letos slavita dva zmagovalca.

Prvega je izbrala strokovna komisija, drugega pa poslušalci na facebook strani Citycentra Celje. Zmagovalec 3-članske strokovne komisije: Tone Kregar, Rok Drobež in Peter Dekleva je kranjska skupina EYP, ki za nagrado prejme dva snemalna dneva v profesionalnem studiu. Zmagovalec po mnenju poslušalcev (glasovanje na facebook strani Citycentra Celje) pa je skupina Lesni štromi iz Dolge Gore in okolice, ki prejme darilne bone Desetak v vrednosti 500 €.

Kranjska skupina EYP.

Obe zmagovalni skupini, ki sta poleg nagrade osvojili naslov Cityband 2022, bosta nastopili kot predskupini zasedbe Hamo & Tribute 2 Love s simfoniki in na zaključnem dogodku. Ta bo v četrtek, 30. junija na zunanjem parkirišču Citycentra Celje pri Gala caffe. V Citycentrovem Magazinu je objavljen kupon, s katerim lahko obiskovalci na Info točki v pritličju Citycentra Celje prevzamejo brezplačno vstopnico. Število vstopnic je omejeno.

V preteklih letih se je izkazalo, da je bil ravno Cityband odskočna deska številnim obetavnim glasbenikom, ne glede na to, ali so prejele naziv Cityband ali ne. Velja omeniti skupine Lumberjack, Joker Out, Hogminister, Ansambel Greh in nenazadnje skupino LPS.

Oglas