Sestavine za 4 osebe:
· 4 čebule
· 500 g piščančjih prsi
· 4 veliki krompirji
Začimbna pasta:
· žlička sladke paprike
· žlička soli
· pol žličke popra
· 2 žlici sojine omake
· 2 žlici oljčnega olja
Preliv:
· 2 jajci
· sol in poper
· 200 ml sladke smetane
· 2 žlici naribanega parmezana
· 200 g naribane mocarele
Priprava:
1. korak:
V skledi zmešamo sladko papriko, sol, poper, sojino omako in olje. V to začimbno pasto stresemo na tanke zrezke narezane piščančje prsi, pomešamo in pustimo, da se meso prepoji z začimbami.
2. korak:
V majhni skledi pripravimo preliv; razžvrkljajmo jajca, solimo in popramo, dodamo še smetano in pest parmezana ter premešamo.
3. korak:
Krompir olupimo in narežemo na rezine, kakor da bi delali malo debelejši čips. Večji pekač obložimo s peki papirjem.
4. korak:
Olupljene čebule prerežemo na pol in potem kar v pekač razrežemo na malo večje rezine. Malo jo solimo in naoljimo ter enakomerno razporedimo po pekaču. Po čebuli razporedimo začinjeno meso, nanj porazdelimo krompirjeve rezine in vse skupaj prelijemo s smetanovim prelivom. Na koncu potresemo še z naribano mocarelo in potisnemo v pečico za dobro uro, pečemo pri 180 oC.
Pripravljeno zloženko potisnemo v pečico in pečemo, dokler zgornja plast ni zlato rjavo zapečena.