Zloženka s čebulo, belim mesom in krompirjem

Sestavine za 4 osebe:

· 4 čebule

· 500 g piščančjih prsi

· 4 veliki krompirji

Začimbna pasta:

· žlička sladke paprike

· žlička soli

· pol žličke popra

· 2 žlici sojine omake

· 2 žlici oljčnega olja

Preliv:

· 2 jajci

· sol in poper

· 200 ml sladke smetane

· 2 žlici naribanega parmezana

· 200 g naribane mocarele

 

Priprava:

1. korak:

V skledi zmešamo sladko papriko, sol, poper, sojino omako in olje. V to začimbno pasto stresemo na tanke zrezke narezane piščančje prsi, pomešamo in pustimo, da se meso prepoji z začimbami.

2. korak:

V majhni skledi pripravimo preliv; razžvrkljajmo jajca, solimo in popramo, dodamo še smetano in pest parmezana ter premešamo.

3. korak:

Krompir olupimo in narežemo na rezine, kakor da bi delali malo debelejši čips. Večji pekač obložimo s peki papirjem.

4. korak:

Olupljene čebule prerežemo na pol in potem kar v pekač razrežemo na malo večje rezine. Malo jo solimo in naoljimo ter enakomerno razporedimo po pekaču. Po čebuli razporedimo začinjeno meso, nanj porazdelimo krompirjeve rezine in vse skupaj prelijemo s smetanovim prelivom. Na koncu potresemo še z naribano mocarelo in potisnemo v pečico za dobro uro, pečemo pri 180 oC.

Pripravljeno zloženko potisnemo v pečico in pečemo, dokler zgornja plast ni zlato rjavo zapečena.

Oglas