Zloženka iz buče, mletega mesa in rikote

Sestavine za 6 oseb:

· buča maslenka (muškatna ali hokaido)

· malo olivnega olja

· večja čebula

· 4 stroki česna

· 800 g mešanega mletega mesa

· 2 žlici paradižnikove mezge

· 300 g češnjevih paradižnikov

· 2 jajci

· 500 g rikote

· šopek peteršilja in šopek bazilike

· 150 g naribane mocarele

· 50 g naribanega parmezana

· sol, poper in timijan

 

Priprava

1. korak:

Bučo razpolovimo, odstranimo semena, olupimo in narežemo na pol centimetra debele rezine. Te zložimo na dva pekača, obložena s peki papirjem, jih pokapamo z oljem, posolimo in potisnemo v na 200 oC ogreto pečico za 10 minut.

2. korak:

V ponvi na malo olja prepražimo nasekljano čebulo, dodamo česen in nato še meso. Ko meso porjavi, dodamo paradižnikovo mezgo, narezane paradižnike, sol, poper in timijan. Premešamo, pokrijemo in na nizkem ognju kuhamo 10 minut.

3. korak:

Sesekljano baziliko in peteršilj zmešamo z rikoto in jajcema ter solimo in popramo. Dno manjšega in višjega pekača (25 x 35 cm) premažemo z malo mesne omake, po tej razporedimo pečene bučne rezine ter jih premažemo s polovico mesne omake in polovico rikote. Sledijo bučne rezine ter preostanek mesa in rikote. Če je ostalo še kaj bučnih rezin, jih zložimo po vrhu in na koncu potrosimo s parmezanom in mocarelo.

Zloženko pečemo v pečici pokrito s folijo 45 minut, nato folijo odstranimo in pečemo še 15 minut, da se po vrhu lepo zapeče. Preden jo postrežemo, naj malo počiva.

Oglas