Zloženka iz buče in fižola

Sestavine za 4 osebe:

· 300 g hokaido buče

· 300 g stročjega fižola

· 150 g naribanega sira

· žlica masla

· 200 ml kisle smetane

· 2 jajci

· sol in poper

· muškatni orešček

 

Priprava:

1. korak:

Stročji fižol očistimo, operemo, narežemo in skuhamo v osoljeni vodi.

2. korak:

Medtem, ko se fižol kuha, bučo narežemo na manjše kocke in jih popečemo v ponvi na maslu. Hokaido buče ni potrebno lupiti. Med pečenjem posolimo, pečemo toliko časa, da koščki izgubijo malo tekočine in karamelizirajo.

3. korak:

Nato pripravimo preliv; razžvrkljamo jajci, kislo smetano, sol, poper in muškatni orešček ter vse sestavine dobro premešamo. Nato dodamo še nariban sir in ponovno premešamo.

4. korak:

V manjši pekač, ki smo ga prej namastili ali pa obložili s peki papirjem, naložimo najprej prepražene buče in potem kuhan stročji fižol ter vse skupaj enakomerno prelijemo s prelivom. Zloženko pečemo v predhodno ogreti pečici na 180oC približno 40 minut, dokler ni lepo zapečena.

Marsikatera zelenjava iz zamrzovalnika se lahko spremeni v lahko in okusno zloženko, ki je s solato lahko samostojna jed ali pa priloga k mesnim jedem.

Oglas