Zlati, najlepše urejeni in najbolj gostoljubni mesti: Celje in Slovenske Konjice

Tekmovanje v projektu Moja dežela – lepa in gostoljubna 2018, pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Republike Slovenije Boruta Pahorja, se je nocoj zaključilo s slavnostno podelitvijo priznanj. V tekmovanju so se pomerili številni kraji in drugi sodelujoči – z osrednjim poslanstvom urejanja in ohranjanja okolja v sklopu zelenega turizma in trajnostnega razvoja. Državna ocenjevalna komisija je vse kandidate ocenila ter v vsaki kategoriji izbrala po tri nominirance, katerih vrstni red je bil razkrit nocoj, na slavnostni prireditvi v Portorožu.

Med nominiranci za najbolj urejeno in gostoljubno trško jedro se je poleg Mozirja in Svete Ane potegovalo tudi Vitanje. Zmaga je romala v trško jedro Svete Ane, Vitanje pa je doseglo drugo mesto. Drugo mesto je v kategoriji mladinska prenočišča prejel tudi celjski MCC Hostel. V kategoriji vaška jedra je bilo za najlepše urejeno in najbolj gostoljubno izbrano Zagorje v občini Kozje.

Med najlepšimi manjšimi mesti so naziv za najlepše in gostoljubno manjše mesto prejele Slovenske Konjice, med nominiranci pa sta bili še mesti Ljutomer in Radlje ob Dravi. Zlato priznanje za najlepše in najbolj gostoljubno večje mesto pa je, po točkovanju postalo Celje. Med nominiranci sta bila še Maribor in Velenje.

Naziv za najlepše urejen in gostoljuben zdraviliški kraj je romal v Podčetrtek. Drugo mesto je zasedlo Laško, tretje pa Dobrna. Nagrado je v kategoriji glampingov prejel glamping Olimia Adria Village. Osvojil je tretje mesto.

Celotno prireditev si lahko ogledate na tej povezavi.