Zlata zrna sončnic na ogled v Zrečah (+video)

V Zrečah v Atelje MS je vrata odprla skupinska razstava ZLATA ZRNA.
Na njej se z deli predstavlja kar 16 slikark in slikarjev. Gre za udeležence letošnje enodnevne pomladne kolonije Sončnični dan v Zrečah, ko so ustvarjali na temo sončnice.
Nastala dela so zelo raznolika po tehniki, saj na razstavi srečamo risbo, olje, mešano tehniko in monotipije, največ pa je akrilov. Sončnice na pomlad še niso cvetele, zato so slikarji upodabljali sončnice iz svojega spomina. Tako so motivno nastale raznolike upodobitve, od polja mladih cvetočih sončnic pa vse do časa, ko sončnice že skoraj umro in porjavijo.
ZLATA ZRNA sončnic so na povabilo zreške umetniške skupine Art in Ateljeja MS ustvarili: Milojka Brečko – Majda Jakopič – Nuša Jelenko – Jani Konec – Karolina Krajnc – Vojko Kumer -Tatjana Milosavljević – Olga Pšeničnik – – Heda, Arpad Šalamon – Božidar Ščurek – Silvija Škerget – Nik Škorjanc – Cveto Štefanič – Miro Švigelj in Veljko Toman.
Razstava bo na ogled do 10. novembra.
V torek zvečer je bila na ploščadi PTC Zreče pred Atelje MS prireditev ob odprtju razstave, sledilo pa je druženje ob kostanju in moštu. Posnetek dogajanja:

Oglas