Zlata gazela 2022 je podjetje Pišek – Vitli Krpan iz Šmarja pri Jelšah

Zlata gazela 2022 je podjetje Pišek – Vitli Krpan iz Šmarja pri Jelšah. Kipec je direktorju podjetja Francu Pišku sinoči v Cankarjevem domu izročil predsednik republike Borut Pahor.

Kot so navedli v obrazložitvi naziva, je šmarski proizvajalec gozdarske mehanizacije v močni svetovni konkurenci eno najbolj prepoznavnih podjetij in blagovnih znamk, njegov paradni izdelek je gozdarski vitel.

Podjetniška zvezda iz Šmarja pri Jelšah

“Na leto podjetje izdela več kot 10.000 strojev, ki so plod lastnega razvoja in izdelani v robotizirani proizvodnji z več kot 40 roboti. Podjetje je v letu 2021 ustvarilo 44,7 milijona evrov prihodkov, kar pomeni podvojitev prodaje v petih letih, kolektiv več kot 280 sodelavcev pa se ponaša z zavidljivo dodano vrednostjo, ki je lani presegla 76.000 evrov na zaposlenega.
Nadpovprečni poslovni rezultati so plod inovativnosti, vlaganja v intelektualno lastnino in robotizacijo. Pišek – Vitli Krpan je za območje občin Rogatec, Rogaška Slatina, Kozje, Šentjur in Šmarje pri Jelšah svetla podjetniška zvezda in pomemben zaposlovalec. S stalnim razvojem dokazuje, da je z gazeljo miselnostjo tudi v manj ugodnih okoljih mogoče dosegati uspehe, ki so pomembni za vso Slovenijo,” so še zapisali v obrazložitvi.
Direktor Franc Pišek je priznanje sprejel “hvaležno in ponosno”. Kot je dejal, v podjetju že 45 let sledijo svoji viziji in se trudijo biti boljši. V tem času so se veliko naučili, predvsem to, da je osnova vsakega dobrega posla zaupanje.
Izbor gazele leta že od leta 1991 pripravlja medijska hiša Dnevnik. Lani je šmarsko podjetje Pišek – Vitli Krpan prejelo srebrno.
(N. K., Foto: Bojan Velikonja/Dnevnik, arhiv novice.si)

Oglas