Živahen dan na Rogli

Na Rogli je bil živahen nedeljski utrip. Mineval je v znamenju tradicionalnega Kovaškega piknika in 6. Uniorjevega teka, ob 100-letnici Uniorja pa so predstavili dve knjižni novosti.

Prva knjižna novost je Monografija Uniorja, napisala jo je njihova sodelavka Marjana Rebernak, v njej pa je v besedi in fotografiji pregledno strnila dinamično zgodovino podjetja. Na zanimiv način bodo tradicijo kovaštva lahko spoznali tudi otroci.

Konjičanka Maja Furman je namreč napisala pravljico, ki nosi naslov Kovaška. “Govori o vnuku in dedku, ki je bil kovač. Skupaj popravljata kolo, dedek vmes obuja spomine na svoje kovaške dni in pripoveduje bajko o pogumnem pohorskem kovaču,” je povedala Furmanova in dodala, da zgodbica poudarja pomen tradicije, povezovanja in medgeneracijskega sodelovanja.

Čuki in Ribič Pepe
Da je Kovaški piknik mineval v dobrem razpoloženju, je poskrbela priljubljena glasbena skupina Čuki, njihov Ribič Pepe pa je znova dokazal, da zna pričarati izvrstno zabavo za otroke. (Nekaj utrinkov v foto-galeriji).