Zgodaj spomladi posadimo čebulice tistih cvetlic, ki cvetijo poleti

Sajenja se lotimo, ko so tla že odmrznila in jih je sonce že malce ogrelo. Čebulnice imajo rade zračno, dobro prepustno zemljo, v kateri se ne zadržuje vlaga. Poleg dobre zemlje je treba upoštevati tudi razmik med čebulnicami. Čebulnice bodo najbolje uspevale, če so med seboj oddaljene od pet do osem centimetrov, medtem ko morajo imeti večje za rast 15 centimetrov prostora. Kar zadeva globino, velja, da morate čebulico posaditi trikrat globlje, kot je visoka.

Gladijole so nezahtevne trajnice, ki imajo rade sonce. Cvetijo od julija do septembra v skoraj vseh barvnih odtenkih. Jeseni gomolje izkopljemo in jih čez zimo shranimo v hladnem in suhem prostoru.

Dalije so trajnice, ki imajo rade sončna mesta in hranljiva, rahla tla. Lahko jih posadimo na gredo z gladijolami, kar olajša nego. Čebulnice sadimo od sredine maja, saj so poganjki precej občutljivi na zmrzal. Cvetijo od julija do oktobra v skoraj vseh barvnih odtenkih. Mesnate gomolje jeseni izkopljemo in jih damo v klet, v zabojčke z vlažnim peskom.

Maslenice v tleh nimajo čebulic, ampak odebeljene gomoljaste korenine. Enkrat posajena rastlina se hitro zasidra in lahko ostaja na istem prostoru tudi več deset let! Rastline sčasoma tvorijo okrasne šope v obliki trave. Potrebujejo sončno ali polsenčno rastišče. Najbolje je, če so posajene v majhne skupine in cvetijo od maja do oktobra.