ZG. POLSKAVA: Tinkara osvojila lento prve spremljevalke

Tinkara Smolar z Zgornje Polskave je prva spremljevalka Miss Slovenije. Projekt Miss Slovenije 2019, ki predstavlja veliko več kot lepotni izbor, se je zgodil 28. septembra v Črnomlju. 15 deklet je v finalu imelo priložnost pokazati svojo lepoto, osebnost in borbenost na poti do naslova.

Cilj: uspeti v poslovnem svetu
»Dosežen naziv prve spremljevalke je še en korak na moji poti do zastavljenega cilja. V življenju si želim postati uspešna, samostojna in poslovna ženska v pretežno moškem poklicu,« pravi Tinkara, ki je diplomirana inženirka materialov, predvidoma v naslednjem letu pa bo tudi magistrirala na področju materialov in metalurgije.

Tinkara Smolar s starši.

O svoji posebnosti
»Skozi svoje otroštvo sem pogosto naletela na posmeh in ponižanje zaradi slabega branja. Sama nisem razumela, kaj me dela tako posebno. V sedmem razredu osnovne šole me je učiteljica na glasbeni šoli napotila k specialistu, kjer so mi odkrili disleksijo. Disleksija je motnja sposobnosti branja in pisanja, ki jo ima 5-10% populacije. Osebe s to motnjo imajo dar na nekaterih področjih, ki jih včasih sami ne odkrijejo. Veliko ljudi ne pozna te motnje in imajo še na tem področju premalo znanja. Ravno zaradi tega se mi je utrnila ideja o pomoči in izobraževanju dislektikov ter ljudi, ki jih obkrožajo. Sama sem se s to težavo dolgo borila, a vendar hkrati o njej veliko naučila. Želim si, da bi to znanje predala vsem, ki to potrebujejo, saj bi marsikomu olajšala življenje,« je svojo izkušnjo predstavila Tinkara.

Tinkara s svojim fantom.