Zelenjavni narastek z jajci

Sestavine za 4 osebe:

  • manjša glava brokolija
  • 1 rdeča paprika
  • 100 g svežih šampinjonov
  • 8 jajc
  • sol in poper
  • 2 dl mleka
  • 100 g naribanega čedarja
  • 100 g naribane mocarele
  • malo olivnega olja
  • malo masla
  • sveži drobnjak

Priprava:

  1. korak:

Brokoli narežemo na majhne cvetke, papriko na koščke, šampinjone pa na rezine. Zelenjavo na hitro popražimo v ponvi na malo olja. Nato odstavimo, malo posolimo in pustimo, da se ohladi.

  1. korak:

V večjo skledo ubijemo jajca, solimo in popramo, nato jih razžvrkljamo. Jajcem primešamo polovico mleka, polovico mocarele ter polovico čedarja, nato pa še popraženo zelenjavo.

  1. korak:

Z maslom namastimo globok pekač velikosti približno 20 x 30 cm. Jajčno zmes pretresemo v pekač in razporedimo po celotni površini. Pekač za 20 minut potisnemo v na 180 oC ogreto pečico.

  1. korak:

V skledici zmešamo še preostalo mleko, mocarelo in čedar ter nasekljan drobnjak. Mešanico po 20 minutah peke potrosimo po vrhu narastka ter še za 20 minut potisnemo nazaj v pečico.

Takole pripravljen narastek, ki ne vsebuje moke, je zdrav in okusen zajtrk, če pa zraven ponudimo skledo solate in kos polnozrnatega kruha, pa se lahko spremeni tudi v večerjo ali kosilo.

Oglas