Nekateri plodovi ostajajo zeleni in nikar jih ne zavrzite. Zelene paradižnike lahko zorimo tudi v hiši in jih uživamo še dolgo v jesen.
Zelene paradižnike oberemo pred prvim mrazom. Hranite le zdrave, dorasle in nepoškodovane plodove (lahko jim pustite del peclja).
Obrane plodove zložite po plasteh v zabojčke, ki jih lahko oblečete v papir. Plodove ki že kažejo barvo hranite ločeno od popolnoma zelenih, ali pa jih naložite v zgornjih plasteh. Zaboje napolnite malo nad polovico in jih pokrijte s papirjem. S tem preprečite uhajanje etena – plina, ki pospešuje zorenje plodov. Da zorenje paradižnika še pospešite, v zabojček dodajte kakšno jabolko ali banano.
Vse sorte paradižnika niso primerne za zorenje. Npr. rumeni paradižniki v zabojih zorijo slabo ali sploh ne dozorijo.
Zabojčkov s paradižniki ne izpostavljajte direktnemu soncu, saj sonce sproži procese ki povzročajo gnitje plodov.