Zeleni ključ za konjiški Dvorec Trebnik – sobe

Nastanitveni obrat Dvorec Trebnik – sobe, s katerim od septembra lani upravlja javni zavod Splošna knjižnica Slovenske Konjice – TIC, je prejel mednarodno priznan okoljski certifikat Zeleni ključ oz. Green Key. “Imamo ga! In izredno smo ponosni. Zeleni ključ je namreč vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični panogi,” je ob tem povedala vodja konjiškega TIC-a Tjaša Kangler.
Gostom, ki prespijo v konjiškem dvorcu, torej na nek način omogočajo neposredno vključenost v varovanje okolja ter da družbeno odgovorno ravnajo. “Govorimo o varčevanju z elektriko, vodo, uporabo brisač in posteljnine. To je samo nekaj preprostih ukrepov, s katerimi gostje pomagajo ravnati ‘zeleno’ in ob tem čutijo zadovoljstvo, da so ob obisku kraja naredili tudi nekaj dobrega za naravo in okolje,” je dodala Kanglerjeva.
Kako je z obiskom – koliko nočitev so zabeležili minulo poletje v dvorcu, pa lahko preverite v novi številki lokalnega časopisa NOVICE. (Jure Mernik)

Preberite tudi:
Za goste so spet odprli sobe v konjiškem Dvorcu Trebnik
https://novice.si/page/za-goste-so-spet-odprli-sobe-v-konjiskem-dvorcu-trebnik/

Oglas