Že na začetku sezone nekaj lepih dosežkov celjskih hitrostnih drsalcev

Najhitrejši slovenski reprezentant v hitrostnem drsanju na kratke proge Tibor Komerički, član Drsalnega kluba Celje, je sredi meseca tekmoval na mednarodni tekmi ‘Alta Valtellina Trophy 30th’ v Bormiu v Italiji. Na tekmovanju s kakovostno zasedbo, na katerem je sodelovalo 44 hitrostnih drsalcev iz 19 držav, je slovenski reprezentant v skupni razvrstitvi zasedel 17. mesto. Najboljšo uvrstitev je sicer zabeležil na razdalji 1.500 metrov, na kateri je osvojil 10. mesto, s časom 2:22,723 pa si je pridrsal tudi novi osebni rekord.
Na tekmi ISU Challenge 1 v Bialystoku je Komerički minuli konec tedna na 500 metrov v kategoriji ‘Junior  men’ s 3. mestom osvojil bronasto medaljo. Na Poljskem sta tekmovala tudi Dina Špan in Vid Gal.
Ko je Komerički drsal v Bormiu, se je del celjske ekipe odpravil na prvo tekmo serije Alpe Adria Trophy v Zagreb. Srebrno medaljo je osvojila reprezentantka Dina Špan v kategoriji ‘Junior B women’. Filip Škof pa je na Slovaškem že izboljšal svoj osebni rekord v vseh treh distancah (na 500 m, 777 m in 1.000 m). Daljši prispevek v novem Celjanu. (Jure Mernik)

Preberite tudi:
Celjanka Daša Grm tretja na domačem ledu
https://novice.si/page/celjanka-dasa-grm-tretja-na-domacem-ledu/

Oglas