Zdravstveni dom Šmarje: Nova zobozdravstvena ambulanta v Rogatcu

Zdravstvena postaja Rogatec, ki deluje v sklopu Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, je bogatejša za na novo urejene prostore, v  katerih je najpomembnejša zobna ambulanta.

Novourejene prostore so namenu predali ob prisotnosti zaposlenih v zdravstvenem domu, predstavnikov rogaške občine, sosednjih občin, navzoča je bila tudi državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade Jelka Godec.

Direktorica ZD Šmarje Jasna Žerak je v nagovoru izpostavila, da so ponosni, ker so v Rogatcu prvi zdravstveni dom zgradili že leta 1930. To so sicer nameravali obeležiti z večjim dogodkom, a so ga morali zaradi znanih omejitev za zajezitev širjenja koronavirusa prestaviti. Vseeno že sedaj odpirajo nove prostore, ki so jih uredili v sodelovanju z občino Rogatec. Kot je dejal župan Martin Mikolič so se za investicijo v prostore zdravstvene postaje odločili na pobudo vodstva zdravstvenega doma in v želji, da bi prebivalke in prebivalci občine Rogatec bolj z veseljem in čim prej hodili v zobozdravstveno ambulanto. Občina je za investicijo prispevala 55 tisoč evrov, 50 tisoč, predvsem za opremo, je dodal zdravstveni dom. Poleg nove zobne ambulante, so uredili še prostore za zobozdravstveno vzgojo, za zobno tehniko, za patronažno službo ter čakalnice, kuhinjo in sanitarije. V novi zobni ambulanti bo delala mlada zobozdravnica Mateja Jurak, medtem ko za zdravstveno oskrbo rogaških občanov skrbi zdravnica koncesionarka. (Jože Strniša)