Zdravstveni dom Sl. Konjice: več brisov in več pozitivnih

Med 30 in 40. Toliko osebam s sumom na Covid-10 vsak dan vzamejo brise na Konjiškem.

Epidemiološka situacija na območju Zdravstvenega doma Slovenske Konjice se je v prejšnjem tednu poslabšala. Dnevno so med 30 in 40 osebam s sumom na okužbo vzeli brise za testiranja, zabeležili so tudi višji delež pozitivnih oseb.
Direktor doma Dejan Verhovšek pričakuje, da bodo v prihodnjih dneh morali opraviti še več testiranj, saj je oseb z znaki ali sumom na okužbo s Covid-19 tudi tukaj vedno več.

Omejena preventiva

V skladu z navodili ministsrtva za zdravje so nekoliko prilagodili delo tudi v konjiškem zdravstvenem domu in njegovih enotah. Tako so omejili delo Centra za krepitev zdravja in referenčnih ambulant. Center za krepitev zdravja v tem času osebam v stiski nudi psihološko pomoč, del zaposlenih pa pomaga pri ukrepih za zajezitev okužb in pri izvajanju cepljenja proti gripi.

Ravnajmo odgovorno

Ob tem v Zdravstvenem domu znova pozivajo, da upoštevamo veljavne ukrepe. Nujno je torej uporabljati masko, si umivati in razkuževati roke, vzdrževati primerno razdaljo, skrbeti za higieno kašlja, ob znakih okužbe ostati doma in se posvetovati z zdravnikom, priporočajo pa tudi namestitev in uporabo aplikacije #OstaniZdrav. (N. K.)

 

Oglas