Zdravstveni dom Sl. Konjice: tudi do 80 brisov dnevno

Testiranje. V konjiškem zdravstvenem domu vsak dan vzamejo okoli 40 brisov, kak dan tudi 80.

K zdravstvenemu domu v teh dneh gradijo prizidek.

V Zdravstvenem domu Slovenske Konjice sta bili ta torek še dve zaposleni osebi z aktivno okužbo z novim koronavirusom, dve osebi pa sta bili v karanteni zaradi tesnega stika z okuženo osebo v domačem okolju.

Ambulante odprte
V teh dneh tudi v zdravstvenem domu uvajajo hitre teste, s katerimi bodo testirali zaposlene. Zaradi okužb med njimi pa doslej proces dela ni bil moten, pravi direktor Dejan Verhovšek.
Vse ambulante na vseh lokacijah delujejo, v teh dneh bodo znova odprli tudi okulistično ambulanto. Sicer pa v zmanjšanem obsegu še vedno deluje preventivna dejavnost, to je referenčne ambulante in Center za krepitev zdravja.

Tudi 80 brisov dnevno!
Število bolnikov, ki jih zdravniki pošljejo na testiranje za covid-19, se tudi na območju konjiškega zdravstvenega doma še ne zmanjšuje. Tako vsak dan v povprečju bris vzamejo okoli 40 bolnikom, kak dan, navadno je to torek, pa tudi 80 in več.
Ker se število okužb ne zmanjšuje, vodstvo zdravstvenega doma prebivalce poziva, da spoštujejo veljavne ukrepe, da v zdravstveni dom prihajajo naročeni in da podajajo resnične podatke. V ambulantah beležijo tudi bistveno več telefonskih klicev, saj je aktivno okuženih veliko bolnikov, ki jih morajo spremljati in preverjati njihovo zdravstveno stanje.
“Beležimo pa manjše število drugih sezonskih obolenj, tudi gripe še ne zaznavamo. Očitno se sprejeti ukrepi zaradi covid-19 poznajo tudi pri širjenju teh bolezni (uporaba maske, razkuževanje, socialna distanca),” je dejala zdravnica in strokovna vodja v zdravstvenem domu Mihaela Pugelj.

Oglas