Zbirni center Tuncovec: Postavili kotiček za oddajo še delujočih aparatov

V Zbirnem centru Tuncovec so v preteklem tednu namenu predali kotiček za ponovno uporabo ter hkrati napovedali štirinajst dnevno akcijo zbiranja še delujočih aparatov.

Raziskave kažejo, da se med zbranimi e-odpadki nahaja 2 odstotka še delujočih aparatov in dobro je, da jih zajamemo, saj jim tako lahko podaljšamo njihovo življenjsko dobo. Družba ZEOS, d. o. o. v ta namen po Sloveniji postavlja kotičke za ponovno uporabo. Enega so pretekli teden skupaj z OKP – Javnim podjetjem za komunalne storitve Rogaška Slatina, predali v uporabo v Zbirnem centru Tuncovec, kjer so obenem napovedali tudi 14-dnevno akcijo zbiranja še delujočih aparatov. Vse zbrane aparate v kotičku in v akciji bodo pregledovali v procesu ponovne uporabe in jih predajali nazaj v CPU Rogaška Slatina, kjer bodo našli nove lastnike. Kotiček je označen z rumeno tablo in tako nezgrešljiv. V kotičkih se zbira aparate, ki so delujoči in primerni za ponovno uporabo: belo tehniko – pralne stroje, hladilnike, pečice, male gospodinjske aparate, zabavno elektroniko – radie, zvočnike, LCD televizije in monitorje, svetila, računalniško opremo ter orodje za dom in vrt; skratka vse naprave, ki delujejo na elektriko ali baterije.

Direktor podjetja Zeos d. o. o. Emil Šehić,  direktor OKP-ja Rogaška Slatina Bojan Pirš, župan Občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič ter direktorica Centra ponovne uporabe Marinka Vovk so v sklopu predaje kotička podpisali posebno listino, v kateri so se zavezali k skupnem cilju – zbrati čim več aparatov, ki jih bodo lahko predali v ponovno uporabo.

Akcija zbiranja še delujočih aparatov

V zbiralni akciji še delujočih aparatov, ki bo potekala med 11. in 22. aprilom 2022 na vseh lokalnih zbirnih centrih (ZC Tuncovec, ZC Bistrica ob Sotli, ZC Kozje, ZC Šmarje pri Jelšah, ZC Pristava pri Mestinju) želijo organizatorji seznaniti občane in občanke o možnosti oddaje še delujočih aparatov v stalni kotiček za ponovno uporabo, ki je postavljen na ZC Tuncovec in zbrati čim več še delujočih aparatov. Prvih 100, ki bodo na eno izmed lokacij v času njihovega uradnega delavnika prinesli vsaj en še delujoči aparat, bo nagrajenih. (K. C.)

 

Oglas