Zarezan piščančji file s sirom

Sestavine za 3 osebe:

· 3 kosi piščančjih prsi

· sol, poper, paprika v prahu

· začimbe za piščanca

· žlica oljčnega olja

· žlica sojine omake

· olje za mazanje pekača

· 150 g sira v kosu

· 1 do 2 paradižnika

 

Priprava:

1. korak:

V piščančje prsi naredimo zareze na približno centimeter in pol, vendar ne prerežemo do konca. Fileje preložimo v manjši pekač, ki smo ga prej premazali z oljem.

2. korak:

Nato v skodelici zmešamo po žličko soli, začimb za piščančje meso, sladke paprike v prahu, pol žličke popra, žlico oljčnega olja in žlico sojine omake. Premešamo in s to začimbno omako temeljito premažemo piščanca, tudi v zarezah.

3. korak:

Sir (tizlit ali edamec) narežemo na tanke rezine, paradižnik razpolovimo in prav tako narežemo na tanke rezine. Tudi paradižnike premažemo z začimbno mešanico, s katero smo prej meso. V vsako zarezo v fileju nežno vstavimo rezino sira in rezino paradižnika. Vse skupaj damo v pečico in pečemo približno 40 minut na 180 stopinj Celzija.

Oglas