Zaradi številnih karanten in okužb med zaposlenimi velike težave tudi v konjiških, zreških in vitanjskem vrtcu

Zaradi številnih karanten in okužb med zaposlenimi imajo te dni velike težave tudi v konjiških, zreških in vitanjskem vrtcu. Bodo zaradi pomanjkanja zdravega osebja morali vrtce zapirati?

Ja, tudi zapiranje vrtcev je eden od možnih scenarijev, če se bodo odsotnosti zaposlenih še stopnjevale. Ravnatelj konjiškega vrtca Tomaž Popović pravi, da že zdaj zaradi številnih karanten in tudi okužb komaj zagotavljajo dovolj osebja, oddelke morajo združevati. Vsaj do srede bo še zagotovljeno delo po vseh enotah, kako bo kasneje, si ne upa napovedati, saj se situacija iz dneva v dan spreminja.
Starše poziva, naj bodo pozorni na obvestila vrtca, naj v vrtec pripeljejo le zdrave otroke in upoštevajo karantene ter druge ukrepe.
V Vrtcu Zreče danes manjka okoli tretjina zaposlenih, tako da tam še lahko vzdržujejo mehurčke. Ravnateljica Barbara Štante starše poziva, naj ob sumu na okužbo pri otroku primerno ukrepajo in se posvetujejo s pediatrom.
V vrtcu Vitanje, ki je združen s tamkajšnjo šolo, je danes odsotnih približno polovica zaposlenih, je povedala ravnateljica Tilka Jakob. Ker je večina oddelkov vrtca v karanteni, le ena skupina otrok je namreč v vrtcu, tako delo še lahko poteka. (N. K.)