Zaradi neurja več tisoč ljudi brez elektrike, danes bo v nekaterih krajih motena oskrba z vodo

V več krajih na Štajerskem še vedno odpravljajo posledice sinočnjega neurja. Iz Elektra Maribor so sporočili, da je zaradi vetroloma brez oskrbe z električno energijo ostalo več kot 38 tisoč uporabnikov. Do poškodb je prišlo tako na srednjenapetostnem kot tudi na nizkonapetostnem omrežju. Delavci Elektra napake še odpravljajo in upajo, da bodo vsem uporabnikom električno energijo lahko zagotovili čim prej.
Zaradi neurja je prišlo tudi do nepričakovanega daljšega izpada elektrodistribucijskega omrežja na območju vodnega črpališča Žiče-Suhadol. Zaradi tega bo danes motena oskrba s pitno vodo na območju naselij Suhadol, Klokočovnik, Škedenj, Špitalič ter naseljih Lutarje, Slatina v občini Šentjur.
Močan veter je odkrival strehe na stanovanjskih hišah in gospodarskih poslopjih v Lembergu pri Novi Cerkvi, v Spodnjem Doliču, v Tržišču pri Rogaški Slatini, Zrečah, na Prihovi, v Oplotnici, v Podčetrtku, SLovenskih Konjic, Loč, ….
Gasilci so odstranjevali podrta drevesa na območju Rogaške Slatine, Zreč, Dobrne, Šmartnega na Pohorju, Slovenske Bistrice, Makol, Tinja, Poljčan, Oplotnice, Šmarja pri Jelšah, Dramelj in Slovenskih Konjic.

 

Oglas