Zaradi epidemije poslovanje omejili ali prekinili tudi v zreških in konjiških podjetjih

Zaradi epidemije poslovanje omejili ali prekinili tudi v zreških in konjiških podjetjih.

Kot smo poročali, v zreškem GKN Driveline v celoti ustavljajo proizvodnjo. V Uniorju so pretežno ustavili proizvodnjo v programu Odkovki, v programu Ročno orodje v manjšem obsegu delajo še ta teden. Kako se z izzivi soočajo v nekaterih drugih podjetjih?

V Weilerju delajo manj

V podjetju Weiler Abrasives delovni čas skrajšali na pet ur, ukinili organizirano prehrano, med izmenami prostore razkužujejo. Delo bodo nadaljevali, dokler varnost in zdravje sodelavcev ne bo ogrožena, sporočajo iz podjetja. Trenutno je na vseh lokacijah v Mariboru, Zrečah in Ločah skupaj 823 zaposlenih.

Zlati grič: le nujna dela

Prejšnji teden so poslovanje omejili tudi v konjiškem Zlatem griču. Apartmaji, gostinstvo, turistični del vinske kleti in igrišče za golf so zaprti, prodajna ekipa je doma. Kmetijska trgovina sicer je odprta, vendar s skrajšanim delovnim časom. Delo v omejenem obsegu poteka samo v vinogradih. V vinski kleti in upravi pa dežurajo.

Konus Konex dela normalno

V konjiškem Konus Konexu se srečujejo s podobnimi težavami kot druga podjetja, utrip podjetja prilagajajo dnevno, glede na razmere. V vodstvu poudarjajo, da z vrsto ukrepov, kot so maske, razkuževanje, ločeni prihodi in odhodi z dela, skrbijo za varnost zaposlenih. Naročila še imajo, tudi z dobavo v času našega poizvedovanja niso imeli težav.
V vseh podjetjih opozarjajo, da jim epidemija zadaja hud udarec.
Več in podrobneje o tem danes v novi številki lokalnega časopisa NOVICE.

Oglas