Zapečeni peresniki s panceto

Sestavine:

  • 1 konzerva pelatov v koščkih
  • 1 čebula
  • 1 drobno sesekljan rdeč feferonček
  • 120 g pancete v koščkih
  • 45 ml suhega belega vina
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • poper in sol
  • olivno olje
  • 360 g peresnikov ali kakšnih drugih krajših testenin

 

Priprava:

  1. korak:

Čebulo sesekljamo in jo skupaj s panceto in feferončkom prepražimo na olivnem olju. Ko čebula rahlo porumeni, dodamo pelate in vino ter omako v pokriti posodi kuhamo 15 do 20 minut, občasno jo premešamo. Solimo in popramo po okusu.

  1. korak:

Peresnike skuhamo ‘al dente’, tako da ostanejo čvrsti.

  1. korak:

Kuhane peresnike dobro zmešamo z omako, jih razporedimo po pekaču in posujemo z naribanim parmezanom. Pečemo približno 15 min na 180 stopinj Celzija oziroma tako dolgo, da se povrhu hrustljavo zapečejo.

Vse o 22-letki Radia Rogla najdete na spletni strani www.letka.si