Zapečen por s krompirjem

Sestavine za 2 osebi:

  • 1 večji por
  • pol kg krompirja
  • 2 jajci
  • 3 žlice kisle smetane
  • sol
  • drobtine za pekač
  • malo olivnega olja

Priprava:

  1. korak:

V slani vodi kuhamo na lističe narezan krompir okoli 10 minut.

  1. korak:

Med kuhanjem krompirja dobro operemo por, ga narežemo ter ga v ponvi na hitro prepražimo na malo olivnega olja.

  1. korak:

Na pol kuhan krompir odcedimo, ga stresemo v prepražen por in premešamo. Oboje stresemo v namazan, z drobtinami potresen pekač ter prelijemo s slano zmesjo iz jajc in smetane. Pečemo 20–25 minut pri 200 °C, da rahlo porumeni.

Takšna okusna porova zloženka je lahko imenitna priloga ali pa tudi zdrava samostojna jed.