Zapečen krompir s šparglji in slanino

Sestavine za 4 osebe:

· 1 kg mladega krompirja

· ½ kg zelenih špargljev

· 12 rezin mesnate slanine

· 2 veliki čebuli

· malo olivnega olja

· 3 vejice rožmarina

· sol in mleti poper

 

Priprava:

1. korak:

Krompir dobro umijemo in oščetkamo ter narežemo na krhlje. Kuhamo ga v slani vodi približno 5 do 10 minut. Medtem na podobno velike krhlje kot krompir, narežemo tudi čebulo. Nato še osmukamo rožmarinove vejice.

2. korak:

Napol kuhan odcejen krompir in krhlje čebule stresemo na nizek pekač, prelijemo z olivnim oljem začinimo s soljo, poprom in rožmarinom. Vse skupaj premešamo in enakomerno razporedimo po pekaču, ki ga za 30 minut potisnemo v na 200 stopinj Celzija ogreto pečico.

3. korak:

Špargljem odlomimo olesenele dele in narežemo na dva ali tri dele. Tudi slanino narežemo na poljubno velike koščke.

4. korak:

Pekač vzamemo iz pečice, po pečenem krompirju in čebuli razporedimo šparglje in narezano slanino ter potisnemo v ogreto pečico še za 15 minut oz. pečemo tako dolgo, da se sestavine zlato zapečejo.

Enostavna spomladanska jed iz pečice je s skledo sezonske solate okusen in polnovreden obrok.

Oglas