Zanimanje za cepljenje zelo poskočilo tudi na Konjiškem, Zreškem in Vitanjskem

Zanimanje za cepljenje je v zadnjih dveh dneh zelo poskočilo tudi na Konjiškem, Zreškem in Vitanjskem, cepiva Janssen primanjkuje, drugih cepiv dovolj.

V konjiškem zdravstvenem domu se je cepila tudi večina zdravstvenih delavcev.

Zanimanje za cepljenje je v zadnjih dneh zelo poskočilo tudi na Konjiškem, Zreškem in Vitanjskem.
Samo v zadnjih dveh dnevih je število cepljenih s prvim odmerkom na tem območju precej poskočilo : prvi odmerek cepiva je tako do danes prejelo 55 odstotkov polnoletnih občanov Konjic in Zreč ter 52 odstotkov polnoletnih Vitanjčanov.

Cepiva Janssen bo zmanjkalo

Dober odziv tistih, ki se želijo cepiti, pričakujejo tudi danes, ko cepljenje v konjiškem Zdravstvenem domu poteka vse do 19. ure, in pa jutri, ko bo cepljenje s cepivom Pfizer tam potekalo od 8. do 12. ure, mobilna cepilna enota pa bo obiskala Vitanje in Zreško.
Direktor konjiškega Zdravstvenega doma Dejan Verhovšek ob tem izpostavlja, da cepiva Janssen že primanjkuje in da zelo verjetno vsem, ki bodo danes in jutri prišli na cepljenje, ne bo na voljo. Novo pošiljko pričakujejo v naslednjem tednu. Je pa na zalogi še dovolj cepiv Pfizer in AstraZeneca.
Sicer pa so v sklopu konjiškega cepilnega centra dodali še nove termine za cepljenje občanov – objavljeni so na spletni strani zdravstvenega doma.