Začenja se vikend jubilejnega 10. Konjiškega maratona!

Ta konec tedna bo Dravinjska dolina utripala z jubilejnim 10. Konjiškim maratonom. Zanimivo dogajanje se v Slovenskih Konjicah začenja že danes.

Organizatorji Konjiškega maratona so po dveh nekoliko nestandardnih izvedbah tekaške prireditve, ko je dogajanje nekoliko okrnila epidemija, znova pripravili zanimivo večdnevno dogajanje.

Likovni maraton

1. mesto: Sara Fevžer, OŠ Pod goro

Organizatorji Konjiškega maratona so se ob podpori Centra za kulturne prireditve, Radia Rogla in Novic odločili, da skupaj organizirajo osnovnošolski likovni natečaj na temo tečemo, s čimer so želeli mlade spodbuditi k razmišljanju, jih motivirati za zdrav življenjski slog in telesni razvoj.
Pozno popoldne ob 18. uri bodo v Veliki avli Doma kulture Slovenske Konjice tako pripravili Likovni maraton – odprli bodo razstavo likovnih del, ki so jih ustvarili šolarji iz Slovenskih Konjic, Loč, Vitanja in Zreč. Na 2. Likovni natečaj Konjiškega maratona je prispelo kar 83 likovni del.
Strokovna komisija, ki ji je predsedoval likovni pedagog in slikar Milan Lamovec, je izbrala najboljša dela, ki bodo tudi nagrajena. Komisija je upoštevala likovno in vsebinsko ustreznost prispelih likovnih del ter kljub zelo težkemu izboru na koncu soglasno odločila, da nagrado prejmejo:
nagrado za 3. mesto Matija Kos (OŠ Loče) pod mentorskim vodstvom Vlaste Zorc,
nagrado za 2. mesto Mara Orož Jevšenak (OŠ Zreče) pod mentorskim vodstvom Tilna Šenka,
nagrado za 1. mesto Sara Fevžer (OŠ Pod goro) pod mentorskim vodstvom Andreje Majcen Blimen.

Razstava nagrajenih in drugih izbranih del bo na ogled še do 5. oktobra.

Pogovor z ultra pohodnikom in koncert

Maratonski večer bodo ob 19. uri v Domu kulture nadaljevali v družbi ‘maratonskega pohodnika’, Konjičana Oliverja Tiča – Olija Walkerja. Vodja Centra za kulturne prireditve Slovenske Konjice Jerneja Ristič Levart bo z Oliverjem, ki je tudi ambasador Konjiškega maratona, govorila o prehojeni 25.000 km dolgi poti po najdaljši cesti na svetu.
Za energičen zaključek petkovega večera pa bodo poskrbeli z brezplačnim koncertom zasedbe Powešok v Pubu Beli konj. (N. K.)

Preberite tudi:

Jubilejna 10. izvedba Konjiškega maratona bo glasbena kot še nikoli

Na Konjiškem maratonu bo teklo približno 1.400 tekačic in tekačev

Takole je bilo lani:

9. Konjiški maraton: še malo nestandarden, a znova po najvišjih standardih

 

 

Oglas