Začel se je vikend 9. Konjiškega maratona (ceste, dogajanje)

Ta konec tedna bo Dravinjska dolina utripala z 9. Konjiškim maratonom. Na tekaški prireditvi bo v nedeljo teklo nekaj čez tisoč prijavljenih tekačev iz vse Slovenije. Dobro udeležbo pričakujejo tudi na Teku šolarjev (prijave v nedeljo).
Na 16-ih točkah ob 21 kilometrski progi med Slovenskimi Konjicami in Zrečami bo znova potekal Glasbeni maraton, tako bo glasba spodbujala tekače na vsakih 500 metrov razdalje, od startno ciljne ravnine naprej.
Novico dopolnjujemo.

Konjiški maraton je tudi državno prvenstvo
Prijave na 9. Konjiški maraton so predčasno zaprli zaradi zagotavljanja epidemiološke varnosti. Na najdaljšo 21-kilometrsko progo (ki se vrača po enoletnem premoru) se je prijavilo 149 tekačev, kar 554 jih bo teklo na 10 kilometrov in 363 na 5 kilometrov. Najštevilčnejša tekaška skupina bo skupina domačega podjetja Baumüller z 49 tekači.
Tudi 9. Konjiški maraton je državno prvenstvo v cestnih tekih na 10 km, kar pomeni, da bo organizacijo znova ocenjeval delegat Atletske zveze Slovenije, za uvrstitev pa se bo pomerila dobra stoterica najboljših slovenskih tekačev. Lani je bil med tekači najboljši Mitja Krevs (0:31:10), zmagovalka na 10 kilometrov pa je bila Neja Kršinar (0:34:40).

Na prizorišče s PCT
Start in cilj maratona bosta kot vsako leto na Mestnem trgu v Slovenskih Konjicah, pred Domom kulture. Start na 10 in 21 km je ob 10.00, na 5 km pa ob 10.20.
Na prizorišče lahko pridejo tako tekači kot navijači in obiskovalci, vendar morajo vsi že na vstopu na prizorišče dokazati izpolnjevanje pogoja PCT.
Vsem tistim, ki se morajo za vstop testirati, bodo zjutraj omogočili plačljivo hitro testiranje – cena bo 9 evrov in 50 centov. Pogoj PCT pa ne bo pogoj za nastop na teku šolarjev.

Prostovoljci in navijači
Pri izvedbi dogodka bo sodelovalo okoli 300 prostovoljcev, tako da je Konjiški maraton znova tudi ena največjih prostovoljskih prireditev v Savinjski dolini. Ob napovedanem lepem vremenu pričakujejo tako v startno ciljni ravni kot ob progi tudi številne navijače.

Zapore cest
Promet na občinskih in državnih cestah bo na območju maratona oviran v nedeljo od 10.00 do 13.00.
Občasne 15-minutne popolne zapore bodo potekale na:
državni cesti R2 430 0279 (križišče pri vlaku v Slovenskih Konjicah),
– državni cesti R2 430 0280 (križišče pri bencinski črpalki MOL).
Polovična zapora bo potekala na:
državni cesti R3 701 1430 (križišče pri Sparu v Zrečah).
Popolna zapora cest bo na občinskih cestah, ki so del trase, oziroma se nanjo priključujejo na območju Slovenskih Konjic in Zreč. Strogi center Slovenskih Konjic (Mestni trg, Stari trg, Škalska cesta, Ulica Adolfa Tavčarja, Šolska cesta) bo v tem času zaprt še dodatno do 14. ure zaradi Teka šolarjev.
Voznike prosijo za razumevanje ter upoštevanje navodil policistov in redarjev!
Izpraznimo parkirišča!
Od sobote do nedelje bo potekala postavitev prizorišča:
– na parkirišču za in ob Okrajnem sodišču Slovenske Konjice, zato parkiranje v tistem terminu tukaj ne bo mogoče;
– na parkirišču ob zelenici v neposredni bližini Pošte Slovenske Konjice;
– vzdolž celotnega konjiškega Starega trga.
Naprošajo vas, da na teh mestih v tem času ne parkirate.

Preberite še:
Na 9. Konjiškem maratonu znova Tek šolarjev
Navijači pripravljeni na 9. Konjiški maraton! Glasbeni maratonci v formi!

Oglas