Zabojniki za papir in karton*

* oglasno sporočilo

ZABOJNIKI ZA PAPIR IN KARTON                                       N O V O S T !

V mesecu JULIJU 2021 se je organizirala delitev zabojnikov za papir in karton.

Odziv na akcijo je bil nad vsemi pričakovanji. V manj kot tednu dni se je razdelilo vseh 300 novih zabojnikov za papir in karton! Zahvaljujemo se vsem, ki ste se odzvali našemu povabilu, da namesto v škatlah papir in karton oddajate v zabojniku.

Zaradi velikega interesa uporabnikov se opremljanja terena z zabojniki nadaljuje tudi v letu 2022, da v naslednjem letu ali dveh vsem uporabnikom zagotovimo tudi ta zabojnik.

Zakaj zabojnik za papir in karton? Da bi poleg časopisa, revij, pisarniškega papirja in večjih kartonov v tem zabojniku zbrali več drobne papirne in kartonske embalaže, ki jo zdaj večina uporabnikov odlaga v embalažno vrečo (kar sicer ni narobe). To so: papirnate in kartonske škatlice od zdravil, kozmetike, hrane, papirnate vrečke in podobno!

Za odpadke, ki nastanejo v naših gospodinjstvih, smo odgovorni sami, odgovorni za to, da jih pravilno ločujemo in oddamo v pravem zabojniku. Veseli nas, da tudi vi prepoznate pomembnost pravilnega ločevanja odpadkov. Nepravilno ločevanje otežuje snovno predelavo in lahko bistveno podraži komunalne storitve.

S pravilnim ločevanjem več odpadkov konča med sekundarnimi surovinami in v ponovni uporabi. S spreminjanjem svojih navad na boljše spreminjamo tudi svet!

Uprava JKP d.o.o. Slovenske Konjice

* oglasno sporočilo

Oglas