Za naložbe v občini Makole letos okoli 300 tisoč evrov

Čistilna naprava Makole. Foto M. Sternad
Čistilna naprava Makole. Foto M. Sternad

V Makolah so lani zgradili novo čistilno napravo in kanalizacijsko omrežje. Ta in prihodnji mesec pa bodo začeli tudi z urejanjem individualnih priključkov na omrežje. Za slednje morajo poskrbeti uporabniki sami. Na občini računajo na okoli 100 priklopov.
Sicer pa bodo v Makolah letos za občinske investicije namenili okrog 300 tisoč evrov. Največ za prenovo odseka lokalne ceste med Slovensko Bistrico in Makolami.
Razširili in prenovili bodo okrog 800 metrov dolg odsek na relaciji Pečke proti Mostečnemu. Z deli bodo začeli spomladi. Prenova tega odseka bo vredna 185 tisoč evrov, toda iz letošnjega proračuna občina namenja okoli 43 tisoč evrov.
Z letošnjim občinskim denarjem bodo v Makolah financirali tudi več drugih manjših naložb: asfaltiranje nekaterih cest, opremo igrišč, sofinancirali bodo gradnjo gasilskega doma, nekaj bodo med drugim namenili še za zaključna dela za vodovod ter za navezave občinskih objektov na javno kanalizacijo … Več pa v tiskani izdaji lokalnega časopisa Bistriške novice.