Za hitri test v Slovenskih Konjicah 10 evrov

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi na covid-19 je od ponedeljka z določenimi izjemami plačljivo.

V Zdravstvenem domu Slovenske Konjice je za hitri test treba odšteti 10 evrov. Ti testi pa še naprej ostajajo brezplačni za vse dejavnosti, kjer je testiranje obvezno.

Kdo ne plača?

Stroške hitrega antigenskega testiranja državni proračun krije zaposlenim v zdravstvu, socialnovarstvenih zavodih, v vzgoji in izobraževanju in osebam, ki izvajajo storitve ali prodajo blaga, organizirajo prireditve in izvajajo vzgojo in izobraževanje na področju verske svobode.
Država torej stroške med drugim krije gostincem, prodajalcem, frizerjem, kozmetičarjem, zaposlenim v igralnicah in kongresnih dejavnostih, turističnih nastanitvah, taksistom. Vsi ti se bodo morali testirati enkrat tedensko.

Brezplačno le s potrdilom

V Zdravstvenem domu Slovenske Konjice ob tem poudarjajo, da morajo udeleženci s seboj prinesti potrdilo delodajalca, da sodijo v skupino, ki je upravičena do brezplačnega testiranja. Pri testiranju ga pokažejo zdravstvenemu osebju. Brez ustreznega potrdila je testiranje plačljivo, opozarjajo v Zdravstvenem domu, kjer hitri testi še vedno potekajo od torka do petka popoldne pri garažah. (N. K.)

 

Oglas