Z Vurberka na Stranice: Člani ansambla Vižarji prejeli zlatega zmaja

Minuli petek je na gradu Vurberk potekal 26. festival narodno-zabavne glasbe Slovenije Vurberk 2017. Na festivalu vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo in večglasnim petjem so nastopili tudi ansambli s Štajerske. Med drugim ansambli Me tri do polnoči iz Slovenskih Konjic, Vižarji iz Stranic, Mladi upi in Frajerke iz Šmarja pri Jelšah, Mladika iz Dramelj, iz Šentjurja pa so v Vurbeku nastopili tudi člani ansambla Pik in Murni. Iz drugih koncev Slovenije so nastopili še ansambli Opoj, Upanje, Lojtrca, Tik Tak in Fantje izpod Lipce.

Na letošnjem festivalu so dali priložnost tudi nekaterim novim, mladim ansamblom, ki so se na svoj nastop pripravili profesionalno in pokazali vse svoje kvalitete. Ansambli so se predstavili s po dvema novima skladbama. Glasbeni del in besedila so ocenjevale strokovne komisije. Podelili so več nagrad. Med drugim so nagrado za najboljšo skladbo, po izboru radijskih postaj prejeli člani ansambla Murni in avtor besedila. Prvo nagrado za besedilo in plaketo je prejela tudi Vera Šolinc, avtorica besedila »Spet sem žabo poljubila«, ki so ga izvedle Frajerke. Druga pesem, ki so jo Frajerke na festivalu predstavile nosi naslov “Majhna lučka”. Govori o resničnem žalostnem pripetljaju njihove kitaristke in se je ganljivo dotaknila vseh prisotnih na vurberškem gradu.

Glavno nagrado festivala, zlati vurberški zmaj so po seštevku ocen strokovne komisije, komisije radijskih postaj in glasovanja občinstva prejeli člani ansambla Vižarji, ki so se predstavili s skladbama »V srcu jočem« in »Prešmentana deklina«.

Oglas