Vitanjski svetnik Simon Golenač napovedal kandidaturo za župana

Danes dopoldne je kandidaturo za župana občine Vitanje napovedal trenutni občinski svetnik Simon Golenač, sicer diplomirani inženir kmetijstva, ki bo kmalu dopolnil 30 let. V boj za županski stolček se podaja kot neodvisen kandidat, zato bo pred uradno najavo moral zbrati dovolj podpisov podpore. Hkrati pa dopušča možnost, da ga kakšna stranka podpre.

Med drugim je v svoji objavi, kjer je najavil, da bo skušal zbrati podpise za kandidaturo zapisal: “Spoštovani Vitanjčani in Vitanjčanke, prišel je ta čas, da vam zaupam željo, ki raste že dolgo časa v meni. Marsikdo je opazil, da objavljam veliko političnih člankov, z namenom, da predvsem mlajše generacije, ki jih politika vse manj zanima, vzpodbudim k temu, da spremenimo politiko v naši državi. /…/ Ni vse v odgovornosti politikov, odgovornost je tudi v nas, ki to politiko dopuščamo.”

Prav tako je o svoji nameri kandidature spregovoril za NOVICE in Radio Rogla. Izpostavil je, da je v Vitanju čas za novo generacijo in druge poteze. V svojem programu bo, v kolikor bo zbral dovolj podpisov podpore, prisluhnil potrebam občanov.

Za župansko mesto se je mogoče potegovati kot strankarski kandidat, druga možnost kandidiranja pa je s podporo volivcev. Več in podrobneje v prihodnji številki NOVIC.