Vitanjski osnovnošolci z uspešnim koncertom do denarja za šolski sklad

Včeraj popoldne je v Vitanjski kulturni dvorani KSEVT potekal Dobrodelni koncert Osnovne šole Vitanje. Že šesto leto zapored so zbirali denar za šolski sklad.

Uvodoma je nastopil Tomaž Majcen z učenci, nato pa so sledili suvereni glasbeno-pevski nastopi učencev Osnovne šole Vitanje. Zbrane sta ob začetku koncerta nagovorila tudi ravnateljica mag. Tilka Jakob in vitanjski župan Mirko Polutnik. Pod vodstvom mag. Mojce Koban Dobnik je ubrano zapel Mladinski pevski zbor, ki se mu je kasneje pridružil še Otroški pevski zbor. Nekaj pesmi so zapeli skupaj z bendom Gimnazije Slovenske Konjice, nato pa je sledila prava medgeneracijska poslastica, saj so skupaj z združenima zboroma zapele še učiteljice.

Program so povezovale devetošolke Klara Jeseničnik, Daša Poklič, Nataša Slivnikar in Lucija Repas. Po predstavitvi šole pa so oder Vitanjske kulturne dvorane KSEVT zavzeli gostujoči ansambli, ki so se odzvali povabilu in bili dobrodelni. Tako so se s svojimi skladbami predstavili Ansambel 5 + BAND, Ansambel Banovšek, v prenovljeni zasedbi Ansambel Vižarji, Ansambel Poziv, Ansambel Vtis, iz Nove Cerkve so prišli člani Ansambla Tapravi gasilci, zapela sta tudi Majda in Marjan Petan, zbrane pa je za konec navdušil še Ansambel Smeh. Po koncu prireditve so obiskovalci v zameno za prostovoljne prispevke sodelovali v bogatem in pestrem srečelovu, ki so ga omogočili številni sponzorji.