Vitanjski Center Noordung: Kjub epidemiji uresničili zastavljene projekte

Kljub epidemiji novega koronavirusa so v Centru Noordung lani izvedli vse zastavljene projekte. Začeli so z akademijo Mihajlo Pupin, celovečernim avdio vizualnim dogodkom, ki je bil posvečen srbskemu raziskovalcu Mihajlo Pupinu. Nadaljevali so z izvajanjem brezplačnih strokovnih predstavitev vesoljskih vsebin, postavili so interaktivno razstavo Kamen z Lune, prav tako so izvedli vse aktivnosti, da je lahko original kamnine prinesene iz Lune v okviru misije Apollo 17 iz sedeža nase v Houstonu prispel avgusta v Slovenijo.

Kot je še povedal direktor Centra Noordung dr. Dominik Kobold, so septembra prejeli še repliko obleke Neila Armstronga in izvedli slovesno otvoritev. »Nadaljevali smo z izvedbo razstave Umetni sateliti, na kateri smo predstavili tudi prva slovenska satelita, ki sto bila septembra izstreljena v vesolje. V čast prvi izstrelitvi smo izvedli posebni dogodek z izvedbo okrogle mize Smo v vesolju, kam naprej,« je še povedal direktor Kobold.
V Centru Noordung v Vitanju so tako lani izvedli 18 večjih dogodkov, pri čemer so dosledno upoštevali priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje širjenja covida-19. Prav tako so sodelovali še v 5 projektnih prijavah na javnih razpisih in bili uspešni na treh razpisih, od katerih se bosta dva izvedla letos, na rezultate enega pa še čakajo.

Oglas