Vitanjska občina nabavila zaščitne maske za občane

Občina Vitanje je nabavila 800 zaščitnih mask, ki jih bo razdelila med občane. »Potem, ko je država ljudem prepovedala vstop v zaprte javne prostore brez zaščitne maske, smo se odločili, da bomo nabavili tovrstno opremo. Vsako vitanjsko gospodinjstvo bo po pošti prejelo po eno zaščitno masko, predvidoma še v tem tednu,« zatrjuje vitanjski župan Slavko Vetrih.

Če se bodo pokazale dodatne potrebe, bodo kupili še dodatno količino zaščitnih mask. »Veseli me, da v naši sredini živijo ljudje, ki jim ni vseeno, kaj se dogaja in želijo pomagati, kjerkoli je to mogoče. Obstaja namreč možnost prejema dodatnih mask tudi v obliki sponzorstva. Če bo tako, bomo javnost o tem takoj obvestili.«

Sicer pa je z zaščitnimi maskami Občina dodatno oskrbela tudi tiste občane, ki delajo na izpostavljenih mestih v trgovinah, zdravstvu in ostalih področjih. »Za dosedanje razumevanje in spoštovanje vseh preventivnih priporočil se Vitanjčankam in Vitanjčanom zahvaljujem in jih pozivam, da jih dosledno upoštevajo še naprej. Le na takšen način lahko dodamo svoj prispevek k čimprejšnji normalizaciji stanja. Trenutni javni podatki nakazujejo rahlo upanje,« zaključuje župan Vetrih.