Vitanje: Zlati grb Jožici Kuzman, predsednici Društva kmetic Lipa

Občina Vitanje praznuje 25. junija. Na sobotni svečanosti, ki jo bodo združili s praznovanjem dneva državnosti in 30. obletnico osamosvojitve Slovenije, bo župan Slavko Vetrih najvišje občinsko priznanje, Zlati grb, izročil Jožici Kuzman za dolgoletno prizadevno vodenje Društva kmetic Lipa Vitanje.

Zakaj Jožica Kuzman?
Za prejemnico Zlatega grba je Jožico Kuzman predlagal vitanjski občinski svetnik Andraž Pogorevc. V obrazložitev svojega predloga je med drugim zapisal: »Jožica Kuzman je predsednica Društva kmetic Lipa Vitanje od ustanovitve društva, to je 18 let. V vsem tem času odgovorno, dosledno in uspešno skrbi za delovanje društva ter povezovanje njegovih članov. Ob tem nenehno išče nove izzive na področju kulturnega društvenega delovanja.«
Občinska Komisije za nagrade in priznanja je predlog posredovala v odločanje vitanjskemu občinskemu svetu. Svetniki so predlog podprli soglasno podprli.

Knjige, petje, kulinarika
Na njeno pobudno sta bili izdani dve knjigi, in sicer Zdravilna zelišča na Vitanjskem, in kuharska knjiga Skozi letne čase. Sicer pa pod okriljem društva Lipa deluje tudi sekcija pevk. Doslej so izdale dve zgoščenki.
Predsednica društva Jožica Kuzman se lahko pohvali z velikim številom zlatih, srebrnih in bronastih priznanj, ki jih je prejela na ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij. S svojimi poticami je sodelovala na številnih kulinaričnih festivalih in opravila veliko izobraževanj. Vse svoje znanje in izkušnje je vpeljala v društvene aktivnosti. (Več v tiskani izdaji NOVIC)

Oglas