Vitanje: v Centru Noordung odprli prenovljene razstave

Ekipa Centra Noordung je pred dnevi slavnostno odprla prenovljeni razstavni prostor, ki je prvič v zgodovini popolnoma zapolnjen.

Obiskovalce najprej pozdravi razstava Umetnost znanosti kozmologije, ki ponuja pregled razumevanja in raziskovanja vesolja v štirih sklopih. V prvem sklopu, Razumevanje vesolja skozi čas, izvemo več o najpomembnejših astronomih in zgodovini astronomije od prazgodovine do danes. Sklopa Herman Potočnik Noordung in Noordungova perspektiva sta posvečena slovenskemu znanstveniku in njegovim sodobnikom oz. njihovim idejam znotraj vesoljskih tehnologij in raketarstva. Tisočletno raziskovanje je razkrilo marsikatero skrivnost vesolja, še vedno pa obstajajo mnoge neznanke. Več o tem izvemo v zadnjem sklopu, imenovanem Misteriozno vesolje.
Razstavo Slovenija v vesolju so nadgradili. Tukaj se predstavijo slovenska podjetja, ki so pomembno pripomogla k razvoju vesoljskih tehnologij.

Še več zanimivosti 

V obzorjih kozmosa. Seznanimo se s tehnologijami, ki omogočajo doseganje vedno novih mejnikov raziskovanja vesolja. Vidimo makete raket, satelitov in vesoljskih teleskopov. Spoznamo Mednarodno vesoljsko postajo, največji umetni satelit in največji dosežek bivanja oz. življenja v vesolju. Poleg tega z zanimivo aplikacijo raziščemo Zemljin edini naravni satelit, Luno, in s pogledom na viseči kubus še rdeči planet Mars.
Poleg vsebinske prenove so v Centru Noordung dodali tudi več interaktivnih vsebin.
Daljšo reportažo s slovesnega odprtja razstav in več zanimivosti o delovanju Centra Noordung pa preberite v zadnji številki lokalnega časopisa NOVICE.

 

Oglas