Vitanje: Temeljni kamen za vrtec je položen!

V Vitanju so danes položili temeljni kamen za gradnjo vrtca. Z novogradnjo bodo rešili prostorsko stisko, s katero se v vitanjskem vrtcu soočajo že nekaj let. Vrednost naložbe je ocenjena na 1.830.000 evrov. Država je zagotovila nekaj več kot 973.000 evrov, preostanek pa Občina Vitanje.  Nov vitanjski vrtec bo zgrajen leta 2024. Gradilo ga bo podjetje GES Celje, ki bo opravilo tudi vsa obrtniška dela.
Na položitvi temeljnega kamna je kot prvi spregovoril domači župan Slavko Vetrih, ki je orisal težko pot do začetka investicije. “O novem vrtcu smo dolgo časa le sanjali in upali, saj denarja za tovrstne investicije na državni ravni ni bilo,” je povedal župan in dodal, da so bili res prijetno presenečeni, ko je vlada zagotovila kar nekajkrat več denarja za tovrstne projekte, tako da se je med prejemniki znašlo tudi Vitanje. Ravnateljica OŠ Vitanje in vrtca Vitanje Tilka Jakob je opisala s kakšnimi težavami se vrtec srečuje zaradi premajhnih in neustreznih prostorov, ki so kar na treh lokacijah v kraju, pri čemer v domači občini varstva niti nimajo zagotovljenega vsi. Ministrica dr. Simona Kustec pa je zbrane opozorila na pomen organiziranega varstva in šolstva ter izobraževanja za vse. Kot primer je navedla Hermana Potočnika Noordunga, ki je s svojimi idejami spremenil svet in tudi samo Vitanje, v katerem danes stoji Center vesoljskih tehnologij, ki po njem nosi ime. Izvajalcem del je zaželela uspešen začetek del in vsem čestitala za novo pridobitev.
Tudi poslanec DZ Bojan Podkrajšek, predsednik Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor, je izpostavil prizadevnost vlade, da najde sredstva za vlaganje v šolstvo. “Prej je vlada imela na voljo 5 milijonov evrov za te projekte, naša vlada jih je zagotovila preko 70,” je povedal Podkrajšek in orisal skupna prizadevanja z Občino in ministrstvi, da se denar pripelje tudi v Vitanje.
Začetku nove investicije so nato nazdravili ob zvokih harmonike in kulturnem programu, ki so ga pripravili na šoli in v vrtcu.

 

Oglas