Vitanje: Proslava ob kulturnem prazniku in podelitev priznanj

Proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku, s podelitvijo priznanj kulturnim ustvarjalcem, so nocoj v vitanjski kulturni dvorani pripravili člani Odbora za družbene dejavnosti in Občina Vitanje. Uvodoma je himno ubrano zapel Moški pevski zbor Vitanje, pod vodstvom zborovodkinje Darinke Ivačič. Slavnostni govornik je bil slovenski književnik Ivo Stropnik, ki je v svojem govoru izpostavil pomembne vidike kulture in njeno povezovanje z ostalimi področji.

V nadaljevanju so podelili priznanja za ustvarjanje in delovanje na področju kulture. Za neizmeren prispevek na kulturnem področju v obdobju zadnjih 4 let sta nagradi prejela Nadja Korošec in Dean Wastian. Prav tako so za uspešno širjenje in ohranjanje kulturne dramske dejavnosti kraja in za izjemen potencial pri nadaljnjem delu nagradili dramsko skupino Teater na vas’, pod vodstvom Natalije Švab. Priznanje z denarno nagrado je prejel organist-pevovodja Franci Poklič, ki je nadaljeval delo svojega očeta in letos obeležujeta jubilejnih 100 let neprekinjenega orgljanja v Vitanju.

V kulturnem programu, ki ga je povezovala Vladka Maligoj, so nastopili še učenci Glasbene šole Slovenske Konjice – Karin Črešnar in Zala Ana Košir na violini ter Ana Rošer na klavirju. Venček ljudskih so zapeli člani Mladinskega pevskega zbora Osnovne šole Vitanje pod mentorstvom zborovodkinje mag. Mojce Koban Dobnik. Po prireditvi je v avli sledilo druženje ob pogostitvi, ki so jo pripravile članice Društva kmetic Lipa Vitanje.

Več in podrobneje kmalu v NOVICAH.