Vitanje: Obnovili stranski oltar v cerkvi sv. Vida

Slovesno je bilo minulo nedeljo v cerkvi sv. Vida pri Vitanju, saj so posvetili obnovljeni stranski oltar. Ta je bil že precej dotrajan, zato sta ključarja Janez Kričaj in Jože Kušar predlagala, da ga obnovijo.

Restavrator Martin Toman iz Nove Cerkve je tako oltarju, ki je bil nazadnje obnovljen leta 1896, vdihnil novo podobo. Oltar je sicer zagotovo precej starejši, saj je bil že večkrat obnovljen. Dela so plačali s pomočjo darov vernikov, del denarja je prispevala tudi Občina Vitanje.

Že obnavljali

Spomnimo, da so cerkev sv. Vida začeli obnavljati že pred leti na pobudo tedanjega župnijskega upravitelja Alojzija Cvikla. Najprej so popravili ostrešje in fasado, dela pa blagoslovili na isti dan pred šestimi leti. Potem so začeli še urejati notranjost, med drugim so prenovili prižnico in kor, kupili zvon, zdaj so torej obnovili še stranski oltar. Ta je posvečen sveti Jeri, ki goduje 17. marca in je znanilka pomladanskega dela na prostem.

Slovesna posvetitev

Oltar je pri nedeljski maši posvetil nadškof Alojzij Cvikl, ob prisotnosti domačega duhovnika Urbana Lesjaka, rojaka patra Francija Kovšeta in duhovnika Jureta Sojča.