Vitanje: Cerkev Matere Božje na Hriberci ima “novo obleko”

V Vitanju je bilo danes veliko slavje. Domačini so ga pripravili ob koncu obnovitvenih del in 250-letnici posvetitve cerkve Matere Božje na Hriberci.

Preko tisoč vernikov se je danes zbralo v Vitanju, kjer je potekala slovesna maša ob koncu obnovitvenih del in 250-letnici posvetitve cerkve Matere Božje na Hriberci. Najprej je potekala procesija iz župnijske cerkve Svetega Petra in Pavla, skozi center Vitanja in preko “Hriberških šteng” na Hriberco. Procesijo je spremljala združena Godba na pihala Zreče-Vitanje.

Sledila je slavnostna maša, ki jo je daroval zbor duhovnikov. Prisotni so bili mariborski nadškof, monsinjor Alojzij Cvikl, celjski škof Stanislav Lipovšek, dekan Alojz Vicman, vitanjski duhovni pomočnik in vojaški vikar Matej Jakopič. Prišla pa sta tudi rojaka pater Zdravko Jakop in pater Franci Kovše. Pri maši so ubrano zapeli vsi trije cerkveni pevski zbori.

Po maši se je slavje nadaljevalo pod šotorom, na športnem igrišču. Po posebnem protokolu so podelili zahvale bronastim, srebrnim in zlatim botrom, ki so največ prispevali k obnovi cerkve Matere Božje na Hriberci. Spregovoril je tudi Mirko Polutnik, župan Občine Vitanje, ki je poudaril pomen novih pridobitev v Vitanju. Sledilo je prijetno druženje ob bograču in pijači. Za glasbo je skrbel družinski ansambel Trio Pogladič.

Oglejte si obširno fotogalerijo. Več o dogajanju in posebnem presenečenju, ki so ga domačini pripravili Mateju Jakopič, pa si preberite v prihodnji številki NOVIC.