Visok jubilej Glasbene šole Slovenske Konjice

Glasbena šola Slovenske Konjice se je v sedmih  desetletjih prepletla z vsemi nitmi življenja v krajih pod Pohorjem in v Dravinjski dolini.
Šola z veliko dodane vrednosti
Sadovi dela šole niso le zdaj že številni vrhunski glasbeniki, ansambli in orkestri, ampak predvsem glasbeno vzgojeni poslušalci, ki znajo ceniti dobro glasbo.

A tisto več, kar očem ni vidno, je vsaj toliko pomembno kot zunanji uspehi. Glasbena šola namreč ne da učencem le znanja teorije in obvladanje inštrumenta, glasu ali giba, temveč mnogo več. Naučijo se poslušati – učitelje, sami sebe in druge, s katerimi skupaj ustvarjajo. Naučijo se občutiti in svoje občutenje deliti. Ko ga delijo z glasbo, izginejo jezikovne in vse druge pregrade, ki ločujejo ljudi. Glasba zveni v srcu in duši. In šepeta, govori, kriči … Se širi kot val, lep in močan. Se dotika čustev, sprošča hrepenenje, ljubezen, ponos, domovinska čustva. Vse to nam je ponujeno kot neprecenljiva nagrada po neskončnih urah vaj z inštrumentom, glasom ali telesom. Zavedanje, da brez vztrajnosti in potrpežljivosti, brez uglašenosti s samim seboj in z vsemi drugimi, ni nič – to so le še dodatne vrednote, ki nam jih je dalo glasbeno izobraževanje. Ljubezen do glasbe nam je položena v zibel, glasbena šola pa nam pomaga ta dar, to ljubezen, krepiti, razviti do meja naših sposobnosti. Kako visoko so lahko te meje, se bomo lahko v jubilejnem letu Glasbene šole Slovenske Konjice vsi prepričali.

Vrhunec konec novembra
“Rastemo z vami” je slogan, ki si ga je za 70-letnico izbrala naša šola s posluhom. Zgovorne in večplastno resnične so te besede. Do kod smo vsi skupaj že zrasli, bomo lahko preverjali skozi vse leto. V glasbeni šoli so že pripravili celovit program, ki bo vrhunec dosegel 26. novembra s slavnostno akademijo, na kateri se bodo predstavili vrhunski glasbeniki, nekdanji učenci te šole kot solisti in kot del revijskega orkestra. Že veliko prej si bomo lahko ogledali razstavo in nove prostore v dvorcu Trebnik, pripravili pa bodo tudi CD, v katerem bo glasbeni izbor od 60 do 70-letnice ter seveda tudi jubilejni zbornik.