Višnjeva pita s pudingom in hrustljavim drobljencem

Testo:

150 g moke

100 g masla

100 g sladkorja

1 jajce

1 zavitek vanilijevega sladkorja

Pol zavitka pecilnega praška

Ščep soli

 

Nadev:

1 kg višenj

Sladkor

1 prašek za puding

 

Drobljenec:

150 g moke

100 g sladkorja

1 zavitek vanilijevega sladkorja

100 g masa

 

Za testo v posodo stresemo moko, maslo, sladkor, jajce, vanilijev sladkor, pecilni prašek in sol. Vse skupaj dobro premešamo in pregnetemo. Testo razvaljamo in položimo v pekač obložen s papirjem za peko. Pečemo 10 minut na 200° C.

Za nadev višnje dobro operemo in odcedimo. Izkoščičimo jih nad posodo, tako da prihranimo približno 2.5 dl višnjevega soka. Višnje potresemo s sladkorjem, stresemo v lonec in na hitro zavremo. Višnjev sok zavremo in v njem skuhamo vanilijev puding. V kuhan puding vmešamo višnje. Počakamo da se masa ohladi, nato jo namažemo po pečenem testu.

Drobljenec naredimo tako, da v posodi zmešamo moko, sladkor, vanilijev sladkor in maslo. Testo potresemo/ razdrobimo po višnjah. Pečemo 35 minut na 200° C.

Oglas