Vinsko čokoladna pregreha je v Olimje privabila več tisoč obiskovalcev

Olimje je bilo v soboto zaznamovano z vinsko čokoladno pregreho. 6. Festival vina in čokolade, ki je prvič potekal na prostem, je postregel z velikim številom raznolikih razstavljavcev, bogatim spremljevalnim programom ter izjemnim številom zadovoljnih obiskovalcev od blizu in daleč.

Festival vina in čokolade je z leti prerasel v prepoznaven družaben dogodek in družinsko doživetje. Prvih pet let so ga prirejali v Večnamenski dvorani Podčetrtek, lani so bili zaradi razmer primorani dogodek odpovedati, letos so ga ponovno pripravili, zaradi razmer kar na prostem v Olimju, kar se je izkazalo za pravo in pohval vredno odločitev.

Razpršen koncept prireditve, ki je z razstavljavci postregel pri Amonu, glavnina jih je bila razporejenih okoli samostana Olimje, nekaj pa na Jelenovem grebenu, je omogočila dovolj prostora za vse obiskovalce, ki so s svojim obiskom dokazali, da so tovrstnih prireditev in druženj še kako željni.

Festivalsko dogajanje se je začelo ob deveti uri zjutraj in poleg skupno prisotnih 55 razstavljavcev postreglo tudi z bogatim spremljevalnim programom. Uvodoma so prireditev s pesmijo popestrili člani Kvarteta Pušeljc in Vokalna skupina Emine, sledila je kuharska delavnica Term Olimia s chefom Urošem Štefelinom, nato pa je bila ob zvokih Godbe na pihala Šmarje pri Jelšah na vrsti slavnostna otvoritev festivala. Ob organizacijskem odboru v sestavi direktorja Turizma Podčetrtek, Bistrica ob Sotli Kozje, GIZ, Boštjana Misja, Karmen Cvirn, Matija Jagriča in Janeza Žagarja, so oder zavzeli še župan Peter Misja, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, olimski ponudniki ter glavni akterji turizma v okolju nazdravili 6. Festivalu vina in čokolade. V nadaljevanju so moči združili prijatelji Društva Debra, ki so tekli za Metulje hrabrega srca, pripravljena je bila slaščičarska delavnica z Gorazdom Potočnikom, razglasili so županovo vino, ki so ga pridelali v Vinogradništvu Amon Kokot, prireditev pa so z glasbenim nastopom popestrili še Andrej Černelč, duo Okustični, Ana Ferme s pianistko Blanko Čakš ter Glasbena šola Rogaška Slatina. Besedne niti programa je pletla Katja Žolgar, za vmesno glasbeno spremljavo pa je skrbel DJ Kuky.

Letošnji festival je po tako dolgem času brez pravih, odmevnih prireditev pričaral prav posebne vtise tako organizatorjev kot vseh obiskovalcev, ki so bili še posebej navdušeni nad novo lokacijo v osrčju narave in domačnosti. (K. C.)

Oglas