Veliko izzivov za celjske rokometaše, tudi vrnitev v ligo prvakov

Prva tekma v novi sezoni državnega prvenstva rokometaše Celja Pivovarne Laško čaka 9. septembra proti Krki, z ligo prvakov bodo začeli 15. septembra – nasprotnik na Danskem bo Aalborg. V domačem Zlatorogu pa se bodo Celjani navijačem prvič predstavili 17. septembra, ko bodo igrali proti Ormožanom.
Za državnimi prvaki iz Celja so naporne priprave, med katerimi je bilo precej dela tudi v klubskih pisarnah. Pivovarji se namreč vračajo med evropsko elito. Novi direktor celjskega kluba Miroslav Benicky je ob tem povedal: “Zadnji mesec je bil zelo intenziven, ekipa je imela naporen razpored, mi v pisarnah pa smo pripravljali vse potrebno za novo sezono, v kateri bomo nastopili tudi v elitni ligi prvakov. To je za naš klub in za slovenski rokomet zelo velika stvar, zato precej pozornosti v tem času posvečamo temu, da še dodatno okrepimo zasedbo partnerjev in sponzorjev kluba. Zelo smo ponosni tudi na vsa obstoječa sponzorska sodelovanja, v veselje mi je bilo v tem uvodnem obdobju svojega delovanja v Celju spoznati partnerje, ki tako ali drugače podpirajo ta velik klub.”
38-letni Slovak je dodal, da je ena od prioritet za v prihodnje zagotoviti finančno stabilnost kluba. S tekmovalnega vidika je najpomembnejši cilj Celjanov vnovična osvojitev naslova državnih prvakov. V Ligi prvakov napovedujejo boj ‘do konca’ na vsaki tekmi. Več v sredo v Celjanu. (Jure Mernik)