Velik cepelin letel tudi nad Štajersko, številni so ga fotografirali

Včeraj popoldne se je marsikdo z začudenjem oziral v nebo. Je to neznani leteči predmet? Ne, Goodyearjev cepelin, ki je preletel tudi Štajersko.

Cepelin, ki so mu nadeli ime Blimp, je največje poltogo zračno plovilo na svetu, ki v dolžino meri več kot 75 metrov, visoko pa je skoraj 18 metrov. Gre za ambasadorja blagovne znamke Goodyear, saj je odet v njihove značilne barve.

Zakaj je tukaj?

Blimp je na evropski turneji, v sklopu katere bo naslednji teden obiskal tudi Slovenijo. Še pred obiskom pa smo to zanimivo zračno plovilo na štajerskem nebu imeli priložnost videti že včeraj, ko je iz Avstrije letelo proti Italiji. Na nebu ga je bilo praktično nemogoče spregledati, saj je letelo 300 metrov nad terenom.
Slovensko-avstrijsko mejo je plovilo prečkalo zgodaj popoldne zahodno od Maribora. Pot ga je nato vodila čez Ruše, mimo Slovenske Bistrice, Slovenskih Konjic, Oplotnice, Zreč in Vojnika do Celja, Ljubljane, proti Vrhniki, mimo Postojne, čez Ajdovščino in nazadnje do letališča v italijanski Gorici, kjer je pristal.
Poslušalci Radia Rogla so na radijski Facebook strani objavljali fotografije Blimpa, ki so jih posneli med preletom, in sicer smo prejeli fotografije poslušalcev z celotnega območja preleta, vse od Maribora do Gorice. Nekaj jih objavljamo spodaj, druge si lahko ogledate na Facebooku. (N. K.)

Oglas