V zreškem GKN Driveline delajo v zelo omejenem obsegu

V zreškem podjetju GKN Driveline po začasni prekinitvi proizvodnje zaradi upada naročil zdaj ponovno delajo, a v zelo omejenem obsegu.

Direktor Andrej Poklič je za lokalni časopis NOVICE in Radio Rogla pojasnil, da počasi ponovno začenjajo proizvodne dejavnosti.
V zadnjih šestih tednih niso imeli skoraj nič naročil, zato v tem tednu delajo zgolj z 20-odstotno zmogljivostjo. Direktor pričakuje, da bodo junija že lahko delali nekje s polovično močjo.

Dela spet 70 ljudi

Za zdaj se je na delo tako vrnilo 70 od skoraj 360 sodelavcev, drugi ostajajo na čakanju na delo. Zaposleni, ki jih trenutno ne potrebujejo, so še vedno na čakanju.
V času epidemije zaposlenim za določen čas niso podaljševali pogodb. V marcu, aprilu in maju bo tako brez dela oziroma podaljšanja pogodb v tem zreškem podjetju skupaj ostalo okoli 20 oseb.
Kako pa kaže za naprej? “Napovedi za vnaprej so nehvaležne, seveda upamo, da bo dinamika oživljanja dobra, da bomo začeli delati več, vendar sem prepričan, da v tem letu zagotovo ne bomo prišli na obseg, ki smo ga predvidevali v naših planih,” dodaja Poklič.

Foto: arhiv NOVIC

Oglas